Režisér God of War, Cory Barlog, odhalil, že Kratos málem nebyl v jejich loňské hře a mohl být nahrazen jinou mythologickou postavou.

V loňském veleúspěšném dílu God of War ukázali vývojáři hráčům i jiný pohled na Kratose, který musel plnit roli otce a utužit svůj vztah se synem Atreusem.

Ovšem v nedávném rozhovoru s Gamelabem v Barceloně, odhalil režisér hry Cory Barlog, že v raných návrzích hry studio Santa Monica uvažovalo o nahrazení Kratose zcela jinou postavou. Barlog vysvětlil, že Kratos byl navržen jako nevraživý anti-hrdina, který dával smysl během prvních třech her, které odstartovaly v roce 2005. Nicméně, když studio plánovalo restart série, který jsme v loňském roce obdrželi, tak někteří členové týmu cítili, že Kratos už nebude správně fungovat jako hlavní protagonista hry.

Přečti si  STALKER 2: Heart of Chornobyl dostává nový ohromující trailer a Screenshoty

Vývojáři, kteří prosazovali Kratosovo odstranění v God of War, navrhli nového hrdinu jako náhradu, s argumenty, že „God of War není Kratos, ale že God of War je řecká mytologie“. Ačkoli zatím nebylo odhaleno, jaký hrdina by mohl Kratose nahradit, tak Barlog věřil v humální pojetí Kratosova charakteru a dodání větší hloubky jeho osobnosti, což vedlo k zajištění kontrastu od předchozích her.

Opravdu se jim nelíbil Kratosův charakter,“ prozradil Barlog.Chtěli novou postavu. Trvalo to hodně přesvědčování, aby si mysleli, že je to dobrý nápad. “ 

God of War_20180411000320

Barlog také prozradil, že zahrnutí Atreuse nebylo mezi vývojáři populárním rozhodnutím, především kvůli rozpočtový omezením, takže ve hře také nemusel být. Nicméně, Barlog vzal jako příklad úspěch Naughty Dog a Last of Us, na kterém ukázal, jak in-game společníci mohou pracovat a to zejména s ohledem na to jak se ve hře mohou doplňovat a celkově obohatit charakter postavy.

Přečti si  Náklady na vývoj a marketing hry Alan Wake 2 se zatím nevrátily

I když by nový hrdina mohl dát ne sérii God of War nový pohled a nabídnout osvěžující zážitek, tak rozhodnutí udržet Kratose jako hlavní postavu  se ukázalo jako správný krok.

God of War je nyní k dispozici exkluzivně na PlayStation 4.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno