V prosinci loňského roku vydala společnost MSI na trh novou bezdrátovou herní myš Clutch GM31 Lightweight Wireless a dnes společnost vydává její drátovou verzi s označením MSI Clutch GM31 Lightweight. Zda se ale jedná o totožný model jen v kabelovém provedení se dozvíte níže.

Jak je uvedeno výše, v prosinci vyšla bezdrátová verze mnou dnes testované herní myši a dnes je MSI zpět s její drátovou sestřičkou.

 

Základní specifikace

  • Typ myši: optická
  • Počet tlačítek: 6
  • Rozlišení: 400/ 800/ 1600/ 3200/ 6400/ 12000 dpi
  • Rozhraní: USB 2.0
  • Délka kabelu: 2 m
  • Rozměry: 120 x 64 x 37 mm
  • Hmotnost: 58 g
  • Barva: černá

MSI Clutch GM31 Lightweight využívá na rozdíl od své bezdrátové verze optický sensor PIXART PMW-3360, který nabízí až 12 000 DPI. Maximální rychlost neboli IPS je 300 (což nemusí kompetitivním hráčům stačit), zatímco maximální zrychlení je 35G.

MSI u myši použilo spínače Omron, které mají vydržet více než 60 miliónů kliknutí. Když už jsem u tlačítek, tak Clutch GM31 Lightweight jich má celkem 6, dvě hlavní tlačítka na vrchu, dvě na boku klikací kolečko a jedno tlačítko naspodu pro přepínání DPI.

Tato nová drátová varianta je skutečně odlehčená a váží pouhých 58 gramů, je tedy o celých 15 gramů lehčí než její bezdrátová varianta. Co se kabelu týče, tak ten měří 2 metry a ve verzi FixionFree s USB-A koncovkou. Myš je osazena PURE PTFE kluznými podložkami pro co nejhladší pohyb po podložce.

Přečti si  Elden Ring: Shadow of the Erdtree nebude mít tolik konců jako základní hra

Celkové rozměry jsou 120x64x37 mm. Samozřejmostí je RGB osvětlení v podobě loga MSI na zadní straně, které nabízí 16,8 milionů barev.

Co se designu týče, tak MSI Clutch GM31 Lightweight je zcela totožná s její bezdrátovou variantou a i zde jsou úchopy v pogumovaném provedení s diamantovými výstupky pro co nejlepší držení. Když už píšu o ergonomii, tak ta není vůbec špatná, ovšem obávám se, že díky své menší výšce nemusí padnout každému do ruky. Osobně mám větší ruce a mám proto raději vyšší myši, kde nemám pocit, že palcem a malíčkem šoupu o podložku a tím tak degraduji PURE PTF kluzné plochy. Výhodou je velmi nízká váha, která hráči nebude unavovat zápěstí a bude se během dlouhého hraní cítit opravdu dobře. Je vidět, že v MSI si dali práci s umístěním bočních tlačítek, která jsou přesně tam, kde je chcete mít a vždy je intuitivně velmi snadno najdete, na rozdíl například od nedávno testované myši Asus ROG Chakram X.

Přečti si  PC specifikace Senua's Saga: Hellblade 2 odhaleny

MSI Clutch GM31 Lightweight disponuje pamětí pro tři profily, které si můžete nastavit pomocí MSI Center a uložit si je do paměti myši, díky tomu je budete moci použít na jakémkoliv zařízení bez nutnosti nainstalování MSI  Center. V Softwaru si můžete změnit , RGB efekty, Macra, mapování tlačítek, přednastavení DPI a další.

MSI Clutch GM31 Lightweight je solidní odlehčená herní myš střední třídy, která sice nenabízí špičkový výkon a nemusí díky své nižší velikosti každému padnout do ruky, ale za svou pořizovací cenu nabízí velmi kvalitní spínače, tři profily a nízkou hmotnost. Díky tomu uspokojí všechny příležitostné hráče i pracovníky v kancelářích.

Myš můžete aktuálně zakoupit za cenu 1.249,- například v obchodě TSBohemia.

PŘEHLED RECENZE
MSI Clutch GM31 Lightweight
80 %
Adam Jacik
Hráč, fanoušek technologií a rychlých aut. Hraji téměř vše na čem se dá.
recenze-msi-clutch-gm31-lightweight-dratova-odlehcena-myska-stredni-tridy<font size="3">MSI Clutch GM31 Lightweight je solidní odlehčená herní myš střední třídy, která za svou pořizovací cenu nabízí velmi kvalitní spínače, tři profily a nízkou hmotnost. Uspokojí jak rekreační hráče tak i pracovníky v kancelářích. <br/> <b> + Velmi nízká hmotnost<br/> + Spínače Omron<br/> + Paměť na tři profily<br/> - Nižší velikost nemusí padnout každému<br/> - Méně výkonný snímač<br/> </b> </font>

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno