The Coalition společně s Truth Initiative spolupracovali na odstranění kuřáckého zlozvyku z Gears 5.

Zřejmě střelba do hlavy, rozšlapávání hlav o obrubník a řezání těl motorovými pilami jsou v pořádku, ale kouření, to je něco, co za čím udělali tvůrci Gears 5 tlustou čáru.

Jako součást nové spolupráce s Truth Initiative, což je organizace zaměřující se na odstraňování kouření a užívání tabáku, odstranili vývojáři z The Coalition všechny odkazy na tuto návykovou látku. Podle Variety bylo toto rozhodnutí učiněno, když se Truth Initiative obrátila na společnost Turner, společnost, která má vysílací práva na Gars 5 pro leaguea a požádala je, aby provedli změnu. Microsoft uvedl, že toto rozhodnutí bylo učiněno výhradně studiem The Coalition. 

Přečti si  The Battle of Five Armies je hra prověřená hra ze světa Pána Prstanů

Viděl jsem ničivý dopad kouření na lidské zdraví“ řekl šéf The Coalition Rod Fergusson a dodává „Pro mě bylo vždy důležité, abych nepoužíval kouření jako součást výpravy příběhu a proto jsme se rozhodli pro vědomou volbu vyhnout se kouření v Gears 5

Proces odstranění všech odkazů na tabák v Gears 5 údajně trval několik měsíců. „Doufáme, že toto rozhodnutí povzbudí další vývojáře her a streamingové turnaje, aby následovali tento krok a zvýšili úroveň herního zážitku tím, že budou bez tabáku,“ řekl Robin Koval, generální ředitel společnosti Truth Initiative o jejich snažení. 

Ovšem je trochu divné odstranit kouření ze hry, která je postavena na násilí, válce a obsahuje spoustu krve. Ovšem, když si uvědomíme, že hru často hraje i mladší publikum, než pro které je hra doporučena, dá se toto rozhodnutí v jistém smyslu i pochopit.

Přečti si  "Zaměřujeme se na hledání způsobů, jak zvýšit náš výkon," říká Todd Howard

Gears 5 vychází na Windows 10 PC a Xbox One 10. září.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno