Trend online her se rozhodně nezastavuje. Právě naopak. Jenom se potvrzuje to, že jsou stále populárnější.

Pokud bychom se podívali u koho, tak je třeba říci, že je tomu jak o kluků, tak i u dívek. Proč? Je to dáno jejich výběrem. O tom se lze jednoduše přesvědčit třeba na webu www.1001her.eu. Na tom je k dispozici opravdu široký výběr jednotlivých her, ale ty jsou dále členěny do řady kategorií, které mají za cíl pomoci s výběrem. Jaké jsou ty nejoblíbenější?

Střílečky

Tady je poměrně jasné, kdo je má v největší oblibě. Jsou to kluci. Ti střílečky vyhledávají nejenom v rámci klasických titulů pro herní konzole, nebo pro herní počítače. Vyhledávají je i v segmentu, kterým jsou právě online hry. Co na nich tolik láká? Je to pochopitelně ona akce, celkem rychlý sled a také možnost vyřídit během krátké chvíle mnoho nepřátel. Možností, které je možné v tomto segmentu vyzkoušet, je celá řada. Mezi nejzajímavější rozhodně patří:

  • Snipedown
  • Ray 1
  • S.K.I.L.L.

U některých je také zajímavým plusem to, že je není nutné hrát jenom v režimu singleplayer. Je možné vyzkoušet také hry pro dva. A to jak v režimu, kdy dva hráči spolupracují, tak v režimu, kdy se snaží zastřelit jeden druhého. Pokud se podíváme na jeden velmi oblíbený titul, je to jmenovaný SKILL.

Přečti si  The Battle of Five Armies je hra prověřená hra ze světa Pána Prstanů

Adventury

Hry založené na tom, že je s nimi spojený určitý konkrétní příběh. A jelikož mnohdy v něm může mít hlavní roli právě dívka, je celkem pochopitelné, u koho je tato kategorie her tak populární. Samozřejmostí je také fakt, že se jedná o hry pro dívky zdarma, takže k hraní nejsou potřeba jakékoliv finance. I v této kategorii je výběr poměrně velký, a to jak pro menší hráčky, tak i pro ty, které už můžeme zařadit do věkové hranice teenagerek.

Závodní hry

Tady je celkem jasné, že řada z nich láká především kluky. Ti milují auta a tak si chtějí závodění užívat i při hraní her. A nemusí zůstat jenom u aut, jelikož závodit je možné třeba i na motorkách, nebo s různými vesmírnými loděmi. Výběr her je opravdu velký. Najdou se ale i dívky, které si chtějí čas od času zazávodit a vyzkoušet si, jaké by to bylo sedět v kabině rychlého vozu.

MMO hry

Velmi populární segment, který se v posledních letech dostal na jasnou špičku segmentu online hraní. Většinou je s touto kategorií spojena určitá akce, takže je celkem pochopitelné, že je populární především o kluků. Hry z tohoto segmentu obvykle nabízejí propracovanost, stejně jako dobrou grafiku. Když se podíváme na několik příkladů, určitě sem patří:

  • War Thunder
  • World of Warships
  • Star Conflict
Přečti si  Bloober Team a Private Division v tomto roce oznámí svou novou hororovou survival hru

Strategie

Zde můžeme říci, že daná kategorie je oblíbená u obou skupin hráčů. Je to dáno především tím, že je možné najít zde opravdu velkou rozmanitost. Pokud jde o oblíbené hry u kluků, jsou zde hitem hlavně budovatelské strategie, které jsou spojeny s historií, nebo s budoucností. Když se podíváme na to, co vyhledávají dívky, jsou to hlavně strategie založené na budování vlastní farmy, nebo na budování vlastní zoologické zahrady. Hlavní roli zde samozřejmě hrají zvířata a s nimi spojené péče o ně.

Oddechové hry

I tato kategorie je oblíbená u obou skupin. Není se čemu divit, jelikož cílem zde není ani tak porazit soupeře, nebo dosáhnout nutně nejvyššího skóre. Cíl je zde zcela jiný a celkem jasný. Dané online hry mají hlavně pobavit a také zahnat nudu. Kdo neví, co by dělal, může jednoduše vytáhnout mobil nebo zapnout počítač, najet do této konkrétní kategorie a již si může vybírat z bohatého výběru možností, které zde jsou k dispozici. Pochopitelně zcela zdarma, s jistotou okamžitého hraní. Mezi hity této kategorie mohou patřit i takové hry, jejichž cílem je lehce potrápit mozkové závity daného hráče.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno