Generální mananager Dice Oskar Gabrielson vydal tiskové prohlášení, v němž informuje o tom, že prozatím došlo k vypnutí mikrotransakcí ve Star Wars Battlefront II, které dnes oficiálně vychází.

V tiskové zprávě konkrétně uvedl:

„Děkujeme vám všem v naší komunitě za to, že jste tak vášniví fanoušci. Naším cílem bylo vždy vytvořit pro všechny z vás nejlepší možnou hru a to jak pro fanoušky Star Wars, tak i pro všechny hráče. Dali jsme si závazek neustále poslouchat fanoušky i herní komunitu a vyladit hru podle toho jaká je hráčská odezva, což bylo také vidět na množství úprav, které jsme v posledních týdnech učinili.

Ale když se blížíme k celosvětovému uvedení na trh, je jasné, že mnozí z vás mají pocit, že ve hře stále existují věci, které je třeba upravit. Slyšeli jsme řadu obav, že by potenciální hráči měli ve hře nespravedlivé výhody, což by vedlo k zastínění jinak skvělé hry. Toto nikdy nebylo naším záměrem a je nám líto, že jsme to neudělali správně.

Slyšíme vás velmi hlasitě a jasně, takže vypínáme všechny mikrotransakce ve hře. Nyní budeme trávit více času naslouchání komunity, úpravou, balancováním a laděním hry. To znamená, že možnost zakoupení krystalů ve hře je nyní offline a veškerý progres bude získáván pouze prostřednictvím hry. Možnost zakoupit krystaly ve hře bude k dispozici později, ale až poté, co ve hře provedeme změny. Budeme vás informovat o všech podrobnostech, které s touto prací budou souviset.

Star Wars Battlefront II je třikrát větší než předchozí hra, přináší k životu zcela nový Star Wars příběh, vesmírné bitvy, nové epické multiplayerové bitvy a spoustu free obsahu. Chceme abyste si hru užili, takže prosím nechte svým myšlenkám nadále volný průběh. Budeme vás nadále informovat o našem pokroku.“

Je jasné, že EA má obavy nejen o značku Star Wars, která je továrnou na peníze, ale také o svou základnu hráčů. Zatím společnost udělala jeden krok zpět, aby se celá situace uklidnila. To je hlavní důvod proč Dice zatím vypnulo možnost nakupovat bedýnky a prozatím tak Star Wars Batttlefront II přestává být pay 2 win titul. Otázkou je jak Dice s EA mikrotransakce změní, zda budou mít jen kosmetické využití, či zda zachovají určitou možnost zrychlení postupu ve hře.

Přečti si  The Battle of Five Armies je hra prověřená hra ze světa Pána Prstanů

Zatím se zdá, že hráči a média vyhráli bitvu, ale rozhodně ne válku, protože válka s mikrotransakcemi a pay 2 win systémy bude opravdu dlouhá napříč celým herním světem.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno