John Romero, muž stojící za některými z největších stříleček, jaké byly kdy vytvořeny má připraven design na FPSv retro stylu.

John Romero, s podílel na vzniku legendárních her jako DOOM a Quake je v současné době zaneprázdněn vývojem strategické hry Empire of Sin, ale to neznamená, že nemá v plánu, se v budoucnu vrátit ke svým kořenům. Zakladatel Romero Games uvedl, že v současné době mají design pro střílečku z první osoby ve stylu Doom a Quake.

Během nedávného Reddit AMA s Romerem se uživatel CoreAffinity zeptal: „Jak se vám líbí nová série DOOM a vytvořil byste někdy nové FPS jako je Quake?“ V reakci na první otázka, Romero říká: „Opravdu se mi líbí nový Doom (2016) a to co jsem mohl vidět z nadcházejícího dílu Eternal. Myslím, že jen hlupák nemůže mít rád DOOM (2016), nemám pravdu?

Přečti si  Elden Ring dostane jako DLC pouze Shadow of the Erdtree

Jeho odpověď na druhou otázku je trochu neurčitá, ale pro fanoušky stříleček z 90. let je stále vzrušující. „A ano,“ potvrzuje Romero, „mám design pro FPS ve stylu Doom / Quake.“ 

Samozřejmě to nebude konkrétně hra Doom nebo Quake , protože obě franšízy jsou stále ve vlastnictvím id Software. Ale mohlo by jít například o Blackroom o hru Johna Romera a Adriana Carmacka, kterou oznámili v roce 2016.  Romero však v AMA potvrdil, že v tuto chvíli neexistují o hře žádné nové informace.

Zda hra nakonec vyjde, je zatím v hvězdách, nyní je jisté, že se John Romero plně věnuje strategické hře Empire of Sin.

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno