Rychlejší načítání a lepší grafika jsou podle nejnovějšího průzkumu mezi spotřebiteli nejžádanějšími funkcemi konzolí příští generace, které zahrnují jak Xbox Series X, tak i PlayStation 5.

Gamesindustry.biz přišlo se sérií otázek Interactive Software Federation of Europe (ISFE) a spotřebitelskému průzkumu GameTrack společnosti Ipsos MORI týkajícím se funkcemi pro příští generaci konzolí. Průzkum byl proveden mezi 8 000 hráči ve věku 11 až 64 let v Německu, Španělsku, Itálii, Francii a Velké Británii. (Jako bychom na té mapě snad ani nebyli).

Ze zkoumaných konzolistů se 78% z nich se domnívá, že „lepší grafika“ je důležitým faktorem pro konzole příští generace. Další důležitou funkcí je potom kratší doba načítání her, na tomto se shodlo celkem 71% dotázaných hráčů.

Přečti si  OlliOlli, Rollerdrome Studio Roll7 se uzavírá

Je zajímavé, že zatímco společnost Sony i Microsoft oznámily podporu rozlišení až 8K, tak se tato funkce nezdá být pro hráče až tak důležitá, protože pouze 49% shledalo tuto funkci méně důležitou než jiné funkce, jako je zpětná kompatibilita, ovládání pohybem a možnost hrát hry z fyzického média.

Podle průzkumu byla zpětná kompatibilita s předchozími konzolemi důležitá pro 59% konzolistů, zatímco 57% z nich souhlasilo s tím, že ovládání pohybem je  je také důležitou funkcí. 58% hráčů potom chce mít možnost hrát hry z fyzického média.

„Pokud jde o funkce hráčů s nejnižší prioritou,„ kompatibilita virtuální reality “a„ dostupný handheld režim byly nejčastěji považovány za méně důležité,“ píše GamesIndustry.

Přečti si  Elden Ring dostane jako DLC pouze Shadow of the Erdtree

Víme, že jak společnost Sony, tak společnost Microsoft usilují o rychlejší načítání prostřednictvím SSD disků. Jak rychle budou tyto disky nakonec fungovat u her PlayStation 5 a Xbox Series X, teprve uvidíme.

Souhlasíte s výsledky tohoto průzkumu? Jaké jsou vaše nejžádanější funkce pro konzole nové generace? Pro nás například možnost hrát minimálně v 60fps. Podělte se s námi o váš názor v komentáři níže.

PlayStation 5 a Xbox Series X budou v prodeji na konci tohoto roku.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno