Zkracování obsahu je občas velmi důležité, avšak mnohdy to není vůbec snadné, jako je tomu v případě TLoU 2, kde kromě hratelného obsahu byly zkráceny i některé hrané scény.

Během vývoje se obsah a celé scény opakovaně stávají oběťmi střihu a i TLoU 2 existuje mnoho sekvencí, které se nedostaly do finálního produktu. V podcastu The Official The Last of Us (Vývoj TLoU) vývojáři vyprávějí o scénách v Jacksonu, které byly ke konci vývoje odstraněny. Nejzajímavější z nich je ta, která měla být součástí párty.

Scéna v Jacksonu, kde Ellie a Dina spolu tančí na večírku, je známá již traileru, který byl představen na E3 2018. V samotné hře je je sice hraná scéna o něco delší, ale v takovém rozsahu, jak ji původně vývojáři zamýšleli. Neil Druckmann v epizodě oficiálního podcastu k The Last of Us Part II uvedl, že existují scény, které se odehrály před tancem s Dinou, ale byly následně vystřiženy.

„Hodně z toho nebylo extra vyleštěné, bylo to dokonalé z 80 procent, a my jsme cítili, že nás to v tomto bodě flashbacku příliš zpomaluje. Bylo to srdcervoucí to všechno vystřihnout, ale bylo to je jedno z těch těžkých rozhodnutí se kterými se někdy musíte potýkat. “

Tyto scény v Jacksonu, které Naughty Dog nakonec vystřihlo měly být přitom aktivně hratelné. Například nám měli umožnit hrát si s dětmi na klikery.

„ Jednalo se o mini hry, během kterých děti pobíhají kolem. Mohli jste si zahrát šipky nebo si hrát s dětmi, které předstírají, že jsou jsou malými clickery se zavázanýma očima a navzájem se honí.“

Odstraněné scény mimo to obsahovali i válení se ve sněhu nebo pití alkoholu. Druckmann si pamatuje, jak Ellie měla pít alkohol sama v jedné z uliček Jacksonu, zatímco slavnost je slyšet v pozadí. Měla to být chvíle, kdy se Ellie cítí osamělá.

Přečti si  Elden Ring dostane jako DLC pouze Shadow of the Erdtree

Nakonec však veškerý tento obsah nespatřil světlo světa, stejně jako jiné scény, které by z The Last of Us 2 učinily o něco delší a pro někoho možná i lehce odlišný zážitek.

The Last of Us Part 2 je nyní k dispozici exkluzivně na PS4.

4 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno