O The Last of Us: Part II můžete dennodenně slyšet na každém rohu. Ani Game Press není výjimkou. Tentokrát se zaměříme na Tweety Beau Anthony Jimeneze, jednoho z hlavních Audio designéru novinky od studia Naughty Dog, ve kterých svým followerům přiblížil tvorbu zvukové palety infikovaných nepřátel.

Zvuková stránka hry jde tradičně ruku v ruce s dalšími neméně důležitými složkami hry a v ideálním případě spolu vytváří vyrovnaný a symbiotický zážitek. Ačkoliv je právě Audio hráči často opomíjeným faktorem, v The Last of Us 2 hraje stejně jako příběh či výprava naprosto zásadní roli.

Tentokrát se ale nebudeme bavit o úchvatné práci argentinského umělce Gustava Santaolalla, ale o hlasech a zvucích, které vyluzují infikovaní nepřátelé. Jak se takové efekty vytváří a kolik práce za tím stojí?

Přečti si  PC specifikace Senua's Saga: Hellblade 2 odhaleny

Z tweetů vyplývá, že Jimenezova práce bylo navrhnout a vytvořit sound design infikovaných nepřátel a následně jej implementovat pro použití během gameplaye, cutscén nebo při smrti hráče. Společně s Robertem Krekelem na přiděleném úkolu pracovali přibližně dva týdny.

U Runnerů museli tvůrci správně znázornit fyzickou zdatnost, mentalitu a jejich neukojitelnou potřebu a touhu zabíjet, krmit se a šířit infekci. Naopak tomu bylo u Stalkerů, kteří jsou o poznání menší a tišší.

Specifickou kapitolou bylo i ozvučení nechvalně známých Clickerů, kteří svými pazvuky mají hráčům navozovat neustálý pocit nervozity a strachu. Jejich „hlasu“ dosáhli vrstvením několika zdrojů o odlišných frekvencích nahraných na vysokofrekvenční mikrofón. To dalo následně vzniknout odporně hyperrealistické struktuře.

Každý nepřítel má tak svou vlastní zvukovou stopu. Podrobnější zákulisní informace se můžete dozvědět přímo z oficiálního Twitteru Jimeneze přiloženého níže.

Pokud stále váháte nad tím, zda si The Last of Us: Part II zakoupit, možná vám pomůže naše recenze Za trochu pomsty šel bych světa kraj.

Přečti si  Assassin’s Creed Mirage dorazí na iOS 6. června

Díky, Dualshockers.

The Last of Us: Part II je nyní k dispozici exkluzivně pro PlayStation 4.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno