O The Last of Us: Part II můžete dennodenně slyšet na každém rohu. Ani Game Press není výjimkou. Tentokrát se zaměříme na Tweety Beau Anthony Jimeneze, jednoho z hlavních Audio designéru novinky od studia Naughty Dog, ve kterých svým followerům přiblížil tvorbu zvukové palety infikovaných nepřátel.

Zvuková stránka hry jde tradičně ruku v ruce s dalšími neméně důležitými složkami hry a v ideálním případě spolu vytváří vyrovnaný a symbiotický zážitek. Ačkoliv je právě Audio hráči často opomíjeným faktorem, v The Last of Us 2 hraje stejně jako příběh či výprava naprosto zásadní roli.

Tentokrát se ale nebudeme bavit o úchvatné práci argentinského umělce Gustava Santaolalla, ale o hlasech a zvucích, které vyluzují infikovaní nepřátelé. Jak se takové efekty vytváří a kolik práce za tím stojí?

Přečti si  Avatar: Frontiers of Pandora přidává režim 40 FPS na PS5 a Xbox Series X/S

Z tweetů vyplývá, že Jimenezova práce bylo navrhnout a vytvořit sound design infikovaných nepřátel a následně jej implementovat pro použití během gameplaye, cutscén nebo při smrti hráče. Společně s Robertem Krekelem na přiděleném úkolu pracovali přibližně dva týdny.

U Runnerů museli tvůrci správně znázornit fyzickou zdatnost, mentalitu a jejich neukojitelnou potřebu a touhu zabíjet, krmit se a šířit infekci. Naopak tomu bylo u Stalkerů, kteří jsou o poznání menší a tišší.

Specifickou kapitolou bylo i ozvučení nechvalně známých Clickerů, kteří svými pazvuky mají hráčům navozovat neustálý pocit nervozity a strachu. Jejich „hlasu“ dosáhli vrstvením několika zdrojů o odlišných frekvencích nahraných na vysokofrekvenční mikrofón. To dalo následně vzniknout odporně hyperrealistické struktuře.

Každý nepřítel má tak svou vlastní zvukovou stopu. Podrobnější zákulisní informace se můžete dozvědět přímo z oficiálního Twitteru Jimeneze přiloženého níže.

Pokud stále váháte nad tím, zda si The Last of Us: Part II zakoupit, možná vám pomůže naše recenze Za trochu pomsty šel bych světa kraj.

Přečti si  Archetyp Invoker ve hře Remnant 2: The Forgotten Kingdom odhalen v novém traileru

Díky, Dualshockers.

The Last of Us: Part II je nyní k dispozici exkluzivně pro PlayStation 4.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno