Příběh Jina Sakaie nám představil ostrov Cušima v období první mongolské invaze v druhé polovině 13. století. Feudální Japonsko tehdy neučarovalo jen nám a oznámení velkého DLC, které mělo přinést i multiplayerový režim tak vyvolalo vlnu nadšení. Jak se rozšíření Legends hraje a co dalšího do hry přináší?

Jsou to 3 měsíce, co se na pulty obchodů dostala novinka od studia Sucker Punch. Vývojáři po vydání nezaháleli a dále pracovali na rozšíření, které oznámili jen pár týdnů po vydání hry. Ghost of Tsushima: Legends je základní hře na hony vzdálen a posouvá hru zcela na novou úroveň.

Po stažení updatu vás hra do nového režimu hned nepustí. Abyste si Legends odemknuli, budete si muset z PS Store stáhnout klíč, který vám veškerý dodatečný obsah zdarma odemkne. Vše začíná tutorialem, ve kterém se vám představí 4 postavy, z nichž si následně vyberete tu, za kterou budete chtít začínat. Samurai, Hunter, Asasín a Ronin mají každý své speciální schopnosti, které při správném užití v boji mohou převážit misky vah na vaši stranu. Zatímco Hunter je skvělý na boj z dálky a svým lukem rozdává jeden headshot za druhým, tak Ronin zastává funkci tzv. supporta, který pomáhá svým bratrům ve zbrani například uzdravováním. Každá postava má pak svůj vlastní seznam speciálních úkolů a unikátní odměny.

Přečti si  Senua's Saga: Hellblade 2 se ukázalo na novém nádherném snímku obrazovky

Nové DLC vám nabídne 9 příběhových misí, které jsou stavěny pro dva hráče. Nutno říci, že mise jsou vskutku unikátní a originálně provázané s původní mapou. Na své si přijdou i milovníci nadpřirozena. Mystické bytosti, paranormální jevy či magie je zde na každém rohu a je jen na vás, jak se s ni vypořádáte. Nejčastěji budete čelit Mongolům a jejich démonům, které s sebou přitáhli na náš ostrov.  Po dohrání mise vám bude přidělen nějaký ten loot, kterým levelujete svou postavu podobně jako tomu je například v Destiny. S lepším gearem si pak můžete troufnout si misi zopakovat na vyšší obtížnost.

 

Mým nejoblíbenějším módem je zatím režim Survival, který prozatím skýtá 4 mapy, na kterých musíte bránit kontrolní body před vlnami odhodlaných nepřátel. Tento režim můžete hrát až s dalšími třemi kamarády, které může v případě nedostatku sociálních vztahů nahradit nějaký jiný hráč nalezený přes matchmaking. I v tomto herním režimu nešli vývojáři pro skvělé nápady daleko a nakupování bonusů, zajímavý nepřátelé a spolupráce s kamarády jsou tak jen třešničkou na dortu bezplatného rozšíření Legends.

Přečti si  STALKER 2: Heart of Chornobyl dostává nový ohromující trailer a Screenshoty

Ve stejném počtu přátel si budete moci užít i Raid. Ten ovšem zatím není ve hře k dispozici. Po pár hodinách strávených v Legends nelze jinak, než vám nové bezplatné DLC z ostrova Cušima vřele doporučit. Připomenout si můžete i naší recenzi Ghost of Tsushima – Tak dej groš Samurai.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno