Včera bylo oznámeno, že Activison-Blizzard propustí 50 lidí zapojených do živých akcí a programování esportových událostí společnosti.

Díky Jasonovi Schreierovi, který s informací přišel nyní víme i to, jaké odstupné zaměstnanci společnosti dostanou na rozloučenou. A jak se zdá, tak to zahrnuje i dárkové poukazy pro Battle Net.

Propouštění není v herním průmyslu ničím neobvyklým, protože o studiích je známo, že najímají více zaměstnanců, protože produkce hry narůstá a poté, co je hra hotová, je propustí. Activision-Blizzard, tvůrce populárních franšíz jako Call Of Duty, Overwatch a Hearthstone, patří v propouštění zaměstnanců mezi notoricky známé firmy a to i přes fakt, že společnost vykazuje rekordní zisky.

Podle Jasona Schreiera v následném tweetu k jeho dřívějšímu článku bylo propouštěním zasaženo více než jen tým živých akcí a zaměstnanci, kteří přišli o práci, dostali 90denní odstupné a zdravotní výhody na rok. Kromě výše zmíněných výhod společnost Activision-Blizzard také poskytla postiženým zaměstnancům dárkovou kartu do Battle Net v hodnotě 200 dolarů. Tou tedy říkám terno…

Toto kolo propouštění znamená třetí rok v řadě, kdy Activision-Blizzard hovořil o svém finančním úspěchu a zároveň propouštěl zaměstnance. V loňském roce byl akcionáři kritizován generální ředitel Bobby Kotick za jeho plat, který ve finančním roce 2019 činil 30 milionů USD. Dokument podaný v době sporu zdůraznil, že Bobby Kotick měl za předchozí čtyři roky 96,5 milionu dolarů. Kritika platu Bobbyho Koticka se v posledních letech rozšířila a hashtag „FireBobbyKotick“ se začíná šířit přes Twitter, kdykoli se objeví zprávy jako ta dnešní.

Přečti si  Elden Ring dostane jako DLC pouze Shadow of the Erdtree

Rozhodnutí dát propouštěným zaměstnancům dárkové karty, které jsou použitelné pouze pro vlastní obchod společnosti, je zvláštní a lze je považovat výsměch. Místo toho, aby těm, kteří právě přišli o zaměstnání, poskytli nějaké další prostředky na zaplacení nájemného nebo nákup potravin, zůstala zaměstnancům v rukou karta s 200 USD, které mohou utratit v digitálním obchodě společnosti, která je za jejich situaci zodpovědná. A peníze se tak vlastně po odpisu opět vrátí zpět do společnosti.

Každopádně musí být radost pro takovou společnost pracovat a nikdo se potom nemůže divit, že jsou hry v tak bídném stavu (plné chyb, cheaterů a dalších), protože nikdo nemá chuť dělat cokoliv navíc.

2 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno