PC verze Death Stranding, vyvinutá studiem Kojima Productions, bude při svém červnovém vydání zahrnovat DRM ochranu Denuvo.

PC verze dorazí s řadou exkluzivních vylepšení, ale bohužel podle Steamu bude také zahrnovat správu digitálních práv společnosti Denuvo nebo DRM, technologii zabraňující neoprávněnému zásahu třetích stran, kterou používají vydavatelé her k zabránění pirátství.

DRM je již dlouhou dobu sporem mezi hráči, kteří chtějí bezproblémový přístup ke hrám, které kupují, a vydavateli, kteří chtějí mít jistotu, že hry, jako je Death Stranding, lze hrát pouze v případě legálního zakoupení.

Odpůrci ochrany tvrdí, že pouze ti, kteří si zakoupí software legálně, trpí důsledky přidání DRM k titulu. Hry chráněné programem Denuvo vyžadují aktivaci online před spuštěním softwaru. A již bylo mnohokrát prokázáno, že tato ochrana má neblahý vliv na celkový výkon PC a životnost uložišť. Navíc pro ty, kteří mají špatné připojení k internetu nebo datové limity, to může představovat frustrující problém.

Přečti si  Elden Ring dostane jako DLC pouze Shadow of the Erdtree

Navíc všichni se shodují na tom, že DRM edokáže zastavit pirátství. Argumentem pro Denuvo a další technologie DRM je, že chrání hry během počátečního spouštěcího období, kdy je prodej rozhodující a pravděpodobně nejvyšší. Ovšem velmi žádané tituly s dočkají cracku již po několika málo hodinách.  Naštěstí se někteří vydavatelé následně rozhodnou odebrat DRM po několika měsících, kdy zmizí prodejní nával.

Death Stranding je nyní k dispozici na PS4 a 2. června vyjde pro PC.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno