Josef Fares, tvůrce A Way Out a připravované hry It Takes Two, kritizuje názvy konzolí Xbox Series X a Series S.

Zatímco Sony může být v pohodě, když ke každému svému novému systému přidá vyšší číslo, tak se zdá, že Microsoft dává přednost kreativnějšímu přístupu. Ale jak ukazuje praxe, tak ne každý je toho fanouškem. A to i mezi vývojáři.

Josef Fares, zakladatel Hazelight Studios v rozhovoru pro IGN uvedl, že Series X je velmi podle něj zmatečný název.

„Co se to u Microsoftu děje? Ztrácejí se v tom, člověče. Co se to sakra děje? Stejně jako série S, X, Mex, Next. Kdo to ví? No tak. Šílenství. Říkejte tomu Microsoft Box a je to. Nevím. Je v tom totálně f ** king nepořádek. Věřte mi, dokonce i oni, ve svých kancelářích jsou zmatení. Co je to za X, S … nevím, co to sakra je. “

A má pravdu, když říká, že i Microsoft má problémy se správným udržováním jmen. Většina nejasností pochází z podobností mezi názvy Series X a Xbox One X. Mnoho spotřebitelů si při uvedení next-gen konzolí na trh objednalo omylem starší konzoli, když se pokoušelo koupit Series X, a dokonce i zaměstnanci společnosti Microsoft je zaměnili v oficiálních prohlášeních. Společnost v jednom blogovém příspěvku nesprávně označila svoji konzoli nové generace jako „Xbox One Series X“.

Přečti si  OlliOlli, Rollerdrome Studio Roll7 se uzavírá

Pro ty, kteří jsou zvědaví, Microsoft pojmenoval předchozí konzoli Xbox One X jako zpětné volání  k jejím původům. Konkrétně podle Davea McCarthyho to byla pocta duchu experimentálnosti, který se dostal do vývoje původního Xboxu.

Navíc vydání cenově dostupnější verze Xbox Series S také moc k přehlednosti nepřispělo, protože tato konzole sdílí písmeno S stejně jako Xbox One S z roku 2016. Ovšem toto není poprvé, kdy Microsoft přinesl zmatek do názvů konzolí. První Xbox byl obecně v komunitě označován jako Xbox 1, poté následoval Xbox 360, ovšem označení Xbox One opět budilo dojem, že je krokem zpět.

Popravdě řešeno i na našem webu jsme v §době kdy, měl vyjít Xbox Series X zaznamenali zvýšenou čtenost o příspěvku o Xbox One X.

Přečti si  Indiana Jones and the Great Circle vyjde v prosinci, Avowed v listopadu

A co si o označování konzolí Xbox společnosti Microsoft myslíte vy?

It Takes Two je ve vývoji pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X a Series S.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno