Navzdory obavám, že koronavirus může způsobit zpoždění PlayStation 5 nebo Xbox Series X, přišla společnost AMD s dobrými zprávami o jejich termínu vydání.

Díky neustálým zprávám o šíření koronaviru, se na internetu začaly objevovat spekulace o možném zpoždění vydání next-gen konzolí PS5 a XSX, která jsou naplánována na konec tohoto roku. ComicBook dříve uvedl, že žádná z nadcházejících konzolí zatím nevstoupila do sériové výroby. A i když tyto informace nepramenily od samotných společností Sony a Microsoft, tak se řada fanoušků začala případného zpoždění reálně obávat.

Nyní přišla společnost AMD, která je hlavním dodavatelem CPU a GPU nadcházejících konzolí s uklidňující zprávou, ve které výkonný viceprezident pro výpočetní techniku ​​a grafiku AMD, Rick Bergman, uvádí, že obě konzole budou vydány ve svých dříve uvedených termínech. Ovšem je možné, že i když vydání konzolí nebude zpožděno, může být při startu uvedeno do prodeje pouze omezené množství.

Přečti si  Mód přináší DLSS 3 i na grafické karty řady Nvidia RTX 20 a 30

To znamená, že koronavirus nezabrání fanouškům získat svou novou očekávanou konzoli PS5 nebo XSX na konci tohoto roku.

V tento okamžik zatím stále neznáme přesné datum uvedení konzolí na trh a ani jejich startovací prodejní cenu, která se dle odhadů může pohybovat v rozmezí od 450 do 600 USD.

Vydání konzolí PS5 a XSX je plánováno na konec tohoto roku.  

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno